دنیس راس با وجود اختلافات ایران و آمریکا توافق امکان پذیر
دنیس راس، مشاور رئیس جمهور آمریکا، تأکید می کند که ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد. ادامه خبر را در مجله خبری ایران نیوز دنبال کنید. دنیس راس با وجود اختلافات ایران و آمریکا توافق امکان پذیر...
دنیس راس، مشاور رئیس جمهور آمریکا، تأکید می کند که ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد. ادامه خبر را در مجله خبری ایران نیوز دنبال کنید.
دنیس راس با وجود اختلافات ایران و آمریکا توافق امکان پذیر است
مقام سابق دولت های آمریکا با اشاره به اینکه عدم شفافیت در اهداف کاخ سفید ممکن است بر توافق دولت «دونالد ترامپ» با ایران تأثیر بگذارد، بیان کرد که نشانه هایی از امکان دستیابی به یک توافق وجود دارد.
«دنیس راس»، دستیار ویژه سابق «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا و دارای سابقه ای طولانی در فعالیت های دولتی، در یاد داشتی به بررسی رویکرد دولت «دونالد ترامپ» نسبت به توافق هسته ای با ایران پرداخت. او اشاره کرد که عدم وضوح در تعیین اهداف مشخص ممکن است بر تمایل ترامپ برای رسیدن به توافقی با ایران در خصوص برنامه هسته ای این کشور تأثیر بگذارد.
ایران و آمریکا به نقطه تفاهم نزدیک شده اند
دنیس راس، مشاور رئیس جمهور آمریکا، تأکید می کند که ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد. اما سوال این است که برای تحقق و تضمین این هدف چه اقداماتی لازم است؟ راس که فعالیت های خود را از دولت «جیمی کارتر» در پنتاگون آغاز کرده و در دولت های «جرج بوش» پدر و پسر، «بیل کلینتون» و «باراک اوباما» نیز نقش داشته است، در محافل سیاسی به عنوان یک حامی سرسخت اسرائیل و مخالف حقوق مردم فلسطین شناخته میشود و به عنوان یک چهره کاملاً ضد ایرانی مطرح است.
او یکی از نویسندگان نطق باراک اوباما در نشست انتخاباتی اش با اعضای آیپاک در ژوئن ۲۰۰۸ بود. تحلیل گران بر این باورند که این نطق شامل بی سابقه ترین و شدید ترین مخالفت ها علیه ایران بود. در این سخنرانی، اوباما بهطور رسمی ایران را به حمله نظامی تهدید کرد و خواستار حل «مشکل جمهوری اسلامی» شد.
آمریکا و ایران بخواهند، می توانند بار دیگر توافق کنند
دنیس راس علاوه بر پیگیری سیاست های ضد ایرانی به عنوان بخشی از یک کارزار دولتی، یکی از بنیان گذاران سازمان «اتحاد علیه ایران هسته ای» است. این سازمان که تحت حمایت دو حزب اصلی آمریکا قرار دارد، در سال ۲۰۰۸ توسط «مارک والاس»، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل و یکی از اعضای تیم سیاست خارجی ضد ایرانی دولت قبلی تأسیس شد.
در یاد داشتی که در رسانه آمریکایی نشنال اینترست منتشر شده، به تناقضات اظهارات مقام های آمریکایی در مورد محدود سازی برنامه هسته ای ایران اشاره شده است. «مایک والتز»، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، بر این باور بود که ایران باید تمام زیرساخت های هسته ای خود را نابود کند.
در مقابل، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه جدید آمریکا، هدفی محدود تر را مطرح کرد و بیان داشت که ایران میتواند برنامه هسته ای صلح آمیز داشته باشد، اما نباید به توانمندی غنی سازی در خاک خود دست یابد.
پیش بینی دنیس راس از رابطه ایران و آمریکا
«استیو ویتکاف»، مذاکره کننده ویژه رئیس جمهور، از موضع اولیه خود که شامل اجازه غنی سازی در سطح پایین برای ایران بود، عقب نشینی کرده و اکنون از موضع وزیر امور خارجه حمایت میکند. ایران تأکید دارد که به دنبال سلاح هسته ای نیست و قصد دارد ذخایر اورانیوم غنی شده با خلوص بالا را کاهش دهد و نظارت بر تعهدات خود را بپذیرد، اما از غنی سازی داخلی صرف نظر نخواهد کرد.
نویسنده در این مطلب به بررسی انگیزه های ایران برای توافق پرداخته و می گوید: اگرچه این اختلاف نظر ها نشان دهنده وجود یک بن بست است، اما دلایل دیگری نیز وجود دارد که نشان می دهد توافق همچنان ممکن است. این متن بیان می کند که از یک طرف، ایران به دلیل وضعیت اقتصادی اش به توافق نیازمند است و از طرف دیگر، رئیس جمهور ترامپ نیز در پی دستیابی به یک توافق می باشد.
گزینه هایی برای محدود سازی برنامه هسته ای ایران
اگرچه مسائل تجاری برای او در اولویت قرار دارد، اما پایان دادن به جنگ ها و جلو گیری از آغاز آن ها نیز در رده دوم اهمیت او قرار دارد. او در حالی که تمایل خود را برای رسیدن به توافق ابراز کرده، به ایران هشدار داده است که در صورت عدم توافق، شرایط برای آنها «بسیار دشوار» خواهد بود. با این حال، در سخنرانی اخیرش در ریاض، تنها به اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران از طریق قطع درآمد نفتی اش اشاره کرد.
این مقام پیشین آمریکایی در بخش دیگری از یادداشت خود بیان کرد: بدون شک، ایران تمام تلاش خود را خواهد کرد تا ویتکاف و ترامپ را متقاعد کند که اصرار بر غنی سازی صفر مانع از دستیابی به توافق شده و خطر بروز درگیری را افزایش می دهد. اما آیا خواسته غنی سازی صفر در این شرایط همچنان به عنوان یک خط قرمز باقی میماند؟ باید این گونه باشد.
هدف ترامپ باید این باشد که ایران از گزینه تسلیحات هسته ای صرف نظر کند. اگرچه برچیدن غنی سازی بهترین راه برای تضمین این هدف است، گزینه دیگری نیز وجود دارد که شامل کاهش مقیاس زیر ساخت های هسته ای ایران می شود، به گونه ای که ایران تنها مجاز به داشتن توانمندی محدود پژوهشی با تعداد کمی سانتریفیوژ و بدون مدل های پیشرفته باشد.
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
برچیده شدن غنی سازی ایران غلط اضافی آمریکایی هاسامانه پدافندی انصار الله عامل آتش بس با آمریکاتوافق ایران و آمریکا کوچه بن بست رسید