افزایش صادرات نفت ایران
بر اساس گزارشهای منابع تجاری و دادههای تحلیلی، واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس به رکوردی بیسابقه رسیده است. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. افزایش صادرات نفت ایران به چین...
بر اساس گزارشهای منابع تجاری و دادههای تحلیلی، واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس به رکوردی بیسابقه رسیده است. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
افزایش صادرات نفت ایران به چین
بر اساس گزارشهای منابع تجاری و دادههای تحلیلی، واردات نفت خام چین از ایران در ماه مارس به رکوردی بیسابقه رسیده است. به نقل از فارس، این افزایش در شرایطی رخ داده که نگرانیها درباره احتمال تحریمهای جدید آمریکا علیه تهران، خریداران چینی را به انبار کردن مقادیر بیشتری از نفت ایران ترغیب کرده است.
صادرات نفت ایران به چین
طبق آمار شرکت رهگیری نفتکشها Vortexa، میانگین واردات نفت ایران به چین در ماه گذشته از ۱.۸ میلیون بشکه در روز فراتر رفته که بالاترین سطح ثبتشده در تاریخ به شمار میآید. این روند همزمان با افزایش قابل توجه ذخایر نفت در استان شاندونگ، که مرکز اصلی پالایشگاههای مستقل چین است، مشاهده شده است.
افزایش صادرات نفت ایران
تحلیل شرکت Kpler نشان میدهد که واردات نفت ایران در ماه مارس به ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز رسیده است که نسبت به ۷۴۷ هزار بشکه در فوریه، افزایش ۸۳ درصدی را نشان میدهد. همچنین، دو منبع تجاری دیگر این رقم را به ترتیب ۱.۶۷ و ۱.۸ میلیون بشکه در روز اعلام کردهاند.
افزایش بیسابقه صادرات نفت ایران به چین
در حال حاضر، ایران حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت خود را به چین ارسال میکند، عمدتاً از طریق کشتیهایی که در آبهای مالزی و سنگاپور با تغییر اسناد و پرچم، نفت را به عنوان «نفت مالزیایی» منتقل میکنند. افزایش تعداد کشتیهای جایگزین به دلیل تحریمهای آمریکا، این روند را تسهیل کرده است.
صادرات نفت ایران به چین افزایش بی سابقه
به گفته «اما لی»، تحلیلگر ارشد Vortexa، پالایشگاهها و تاجران چینی به دلیل احتمال بروز اختلال بیشتر در عرضه، به خرید نفت ایران روی آوردهاند. در این راستا، ذخایر نفت خام در استان شاندونگ در ماه مارس نسبت به فوریه ۲۲ میلیون بشکه افزایش یافته که این رقم یک رکورد ماهانه محسوب میشود.
افزایش صادرات نفت ایران به چین پس از جنگ
همچنین، یک مدیر ارشد در یکی از پالایشگاههای مستقل معروف به «تیپاتها» اعلام کرده است که در ماه گذشته، عرضه نفت ایران به حدی زیاد بوده که بخشی از محمولهها بدون مشتری در مخازن بندری باقی ماندهاند.
از زمان آغاز کمپین «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ، آمریکا چهار دور تحریم نفتی جدید علیه ایران وضع کرده که آخرین مورد آن در مارس گذشته و علیه پالایشگاه Shouguang Luqing در شاندونگ بوده است.
خیز بلند صادرات نفت ایران
با این حال، لی پیشبینی میکند که واردات نفت چین از ایران در ماه آوریل کاهش خواهد یافت، زیرا رشد تقاضای داخلی همچنان محدود است. به گفته تحلیلگر ورتکسا، میانگین سالانه واردات نفت از ایران در حدود ۱.۳ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز ثابت خواهد ماند که با سطح سال گذشته مطابقت دارد.
افزایش ۷ درصدی تولید نفت ایران
حمید بورد، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، در مصاحبهای با سایت اطلاعرسانی دولت، از افزایش هفت درصدی تولید نفت ایران در دوران دولت چهاردهم در سال 1403 خبر داد. او همچنین به ثبت رکورد تولید یک میلیارد و 114 میلیون مترمکعب گاز در یک روز اشاره کرد و این موفقیت را نشانهای از عملکرد درخشان در بخش گاز دانست.
تولید نفت ایران افزایش ۷ درصدی
بورد ادامه داد: آغاز تولید نفت از میدان خشت پس از سالها انتظار، افزایش تولید گاز در میدان توس، و بهرهبرداری از تاسیسات فشارافزایی وراوی و واحد نمکزدایی اهواز متمرکز، از جمله طرحهای کلیدی بودند که به این موفقیت کمک کردند.
این دستاوردها نتیجه همکاری تمامی بخشهای وزارت نفت، بهویژه در شش ماهه دوم سال 1403، بود که عملکرد قابل توجهی را برای صنعت نفت ایران رقم زد و منجر به افزایش هفت درصدی تولید نفت شد.
رکورد ۴۶ ساله تولید نفت ایران شکست
تولید نفت خام و میعانات گازی ایران در سال ۲۰۲۴ به ۵.۱ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین سطح در ۴۶ سال اخیر به شمار میرود. این میزان برای نخستین بار از سال ۱۹۷۸ (پیش از انقلاب) ثبت شده است. همچنین، درآمد حاصل از صادرات انرژی ایران در سال ۲۰۲۳ به ۷۸ میلیارد دلار رسید که نسبت به سال ۲۰۲۰ (۱۸ میلیارد دلار) افزایش ۳۳۰ درصدی را نشان میدهد.
تولید نفت ایران رکورد ۴۶ ساله شکست
میعانات گازی و مایعات گاز طبیعی (NGLs) مانند پروپان و بوتان، ۳۱ درصد از کل تولید را تشکیل میدهند و به ترتیب ۳.۶ و ۲.۲ میلیارد دلار درآمدزایی کردند. کارشناس بلومبرگ تأکید میکند: «هر بار که مقامات آمریکایی از تحریمهای نفتی ایران صحبت میکنند، پرسش من این است که دقیقاً کدام تحریم؟! آنچه مشاهده میکنم تولید حداکثری است، نه فشار حداکثری».
⏬مقالات پیشنهادی⏬
درگذشت دیوگو ژوتا، ستاره لیورپول، در سانحه رانندگیتعلیق یک ماهه چکهای برگشتی بانک سپهبازگشت امید به بورس سرخپوش