چگونه «چربی کبد» را کاهش دهیم
یک فوق تخصص کبد، از انجام فعالیت های ورزشی به عنوان یکی از موثرترین روش های کاهش چربی کبد نام برد. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. کبد چرب چیست؟ بیماری کبد چرب یا استئاتوز کبدی یکی...
یک فوق تخصص کبد، از انجام فعالیت های ورزشی به عنوان یکی از موثرترین روش های کاهش چربی کبد نام برد. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
کبد چرب چیست؟
بیماری کبد چرب یا استئاتوز کبدی یکی از رایجترین اختلالات کبدی است که به علت تجمع چربی در این عضو به وجود میآید. کبد، که دومین ارگان بزرگ بدن به شمار میرود، نقش مهمی در فرآوری مواد غذایی و فیلتر کردن مواد مضر خون دارد. این بیماری گاهی به عنوان بیماری خاموش کبدی شناخته میشود، زیرا ممکن است بدون بروز علائم قابل مشاهده ایجاد شود.
وجود مقدار کمی چربی در کبد طبیعی است. اما تجمع بیشازحد آن میتواند به یک مشکل اساسی تبدیل شود. اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شما چربی است احتمالا به این بیماری مبتلا هستید. شیوع این بیماری در بسیاری از نقاط جهان در حال افزایش است و حدود ۲۵ درصد از مردم را تحت تاثیر قرار میدهد. اما خبر خوب این است که این بیماری برگشتپذیر است و با تغییر سبک زندگی درمان میشود.
چگونه «چربی کبد» را کاهش دهیم
یک فوق تخصص کبد، از انجام فعالیت های ورزشی به عنوان یکی از موثرترین روش های کاهش چربی کبد نام برد. سیدموید علویان بیان کرد: ورزش به عنوان یکی از کارآمدترین راهها برای کاهش چربی کبد و بهبود سلامت متابولیک شناخته میشود.
او اضافه کرد: انجام منظم فعالیتهای بدنی با افزایش متابولیسم و بهبود عملکرد کلی بدن، به کاهش تجمع چربی در کبد و جلوگیری از پیشرفت بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک میکند. استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تأکید کرد که این روش نهتنها در پیشگیری از تجمع چربیهای کبدی مؤثر است، بلکه در بهبود بیماری در مراحل مختلف نیز نقش دارد.
افزایش سوختوساز چربی
علویان همچنین به تأثیرات مهم ورزش بر کاهش چربی کبد و شواهد علمی مرتبط با این موضوع اشاره کرد و گفت: ورزشهای هوازی مانند پیادهروی سریع، دویدن، شنا و دوچرخهسواری تأثیر قابل توجهی در افزایش متابولیسم چربی بدن دارند. این نوع فعالیتها با تحریک بدن به مصرف انرژی بیشتر، نقش اساسی در کاهش ذخایر چربی، از جمله چربیهای انباشته شده در کبد، ایفا میکنند.
او بیان کرد که انجام منظم فعالیت بدنی با افزایش مصرف اکسیژن در عضلات و فعالسازی آنزیمهای لیپولیتیک، باعث تجزیه چربیها به اسیدهای چرب و گلیسرول میشود. این مواد به عنوان منبع انرژی در حین فعالیت فیزیکی مورد استفاده قرار میگیرند.
اینرر فوق تخصص کبد بیان کرد: تحقیقات علمی نشان میدهند که ورزشهای هوازی با شدت متوسط تا بالا میتوانند میزان اکسیداسیون چربی را تا ۳۰ درصد افزایش دهند. این اثر به طور مستقیم به کاهش چربیهای ذخیره شده در کبد منجر میشود و به بهبود سلامت کلی بدن کمک میکند.
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
هوای تهران گرمتر میشودانتظار برای الکترونیکی شدن حراج شمش طلاآتش بس هند و پاکستان