زوجین فرزنددار در مراکز درمان ناباوری
اگر یک زن و شوهر پس از یک سال نتوانند صاحب فرزند شوند، به آنها عنوان «زوج نابارور» داده میشود. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. زوجین فرزنددار در مراکز درمان ناباوری ناباروری به...
اگر یک زن و شوهر پس از یک سال نتوانند صاحب فرزند شوند، به آنها عنوان «زوج نابارور» داده میشود. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
زوجین فرزنددار در مراکز درمان ناباوری
ناباروری به معنای «عدم توانایی در بارداری پس از ۱۲ ماه رابطه جنسی بدون استفاده از روشهای پیشگیری» است. به عبارت دیگر، اگر یک زن و شوهر پس از یک سال نتوانند صاحب فرزند شوند، به آنها عنوان «زوج نابارور» داده میشود.
آمارهای مختلفی درباره جمعیت نابارور در ایران منتشر شده است. اگر به میانگین این آمارها نگاه کنیم، به عدد ۲۰ درصد میرسیم؛ به این معنا که از هر ۵ زوج ایرانی، یک زوج با مشکل ناباروری مواجه است.
مشکل ناباروری
بر اساس اظهارات مسئولان وزارت بهداشت، حدود ۳.۵ میلیون زوج در کشور با مشکل ناباروری روبرو هستند. این آمار قابل توجه تنها مختص ایران نیست و در سطح جهانی، تقریباً ۱۵ تا ۲۰ درصد از زوجها با این چالش مواجهاند.
هزینه زیاد ناباروری
به آمار فوق الذکر باید زوجهای ناباروری که بهخاطر هزینههای درمان، پای شان را به مراکز درمان ناباروری نمیگذارند را نیز اضافه کنید؛ چرا که یک زوج نابارور چندین نوع خدمت درمانی(خدمات دارویی، ویزیت و پاراکلینیک و هزینههای اتاق عمل) دریافت میکند.
که هزینه هر نوع خدمت بسته به مشکل زوجها میتواند کمرشکن باشد و زوج را از ادامه روند درمان منصرف کند.
روش های مختلف درمان ناباروری
روشهای متعددی برای درمان ناباروری وجود دارد، از جمله شیوههای «سرپایی»، «آی یو آی (IUI)»، «آی وی اف (IVF)» و «استفاده از رحم جایگزین».
با این حال، به گفته رئیس یکی از انجمنهای تخصصی در این زمینه، علی رغم پیشرفت های علمی، هنوز ۱۵ تا ۲۰ درصد از بیماران موفق به بارداری نمیشوند.
آمار درمان ناباروری
دکتر مژگان هاشمی رئیس مرکز ناباروری رویش, میگوید: «متأسفانه، آمار ناباروری در ایران به دلیل ازدواج در سنین بالاتر و عوامل محیطی مانند آلودگی هوا در حال افزایش است. بیش از ۱۴ هزار زوج تنها به مرکز ما، که یکی از مراکز درمان ناباروری است، مراجعه کردهاند.»
او با رد ادعای مطرح شده درباره آمار بیمارانی که با وجود درمان همچنان نابارور میمانند، میگوید: خوشبختانه با پیشرفتهای صورت گرفته در درمان ناباروری و امکانات و تجهیزات در برخی مراکز کشور، تا ۹۸ درصد امکان درمان زوجهای نابارور وجود دارد.
در مرکز ما به تنهایی بیش از ۶۰۰۰ نوزاد به واسطه درمان ناباروری به دنیا آمدهاند. بنابراین، زوجین نباید به آمارهای ناامید کننده در این زمینه توجه کنند.
ناباروری بعد از ۳۰ سال
هاشمی با اشاره به اینکه درمان ناباروری در برخی موارد نیازمند صبوری زوجین است، میگوید: زوجی که به مدت ۳۰ سال به تمامی مراکز ناباروری در شهرهای مختلف کشور مراجعه کرده بودند.
اخیراً پس از این مدت طولانی درمان موفقی را پشت سر گذاشته و صاحب فرزند دوقلو (یک دختر و یک پسر) شدند.
این فلوشیپ ناباروری در زمینه لاپاراسکوپی و هیستروسکوپی با انتقاد از برخی که استانداردهای درمان ناباروری را در جهان بالاتر از ایران میدانند، تأکید میکند که نتایج درمان ناباروری در این مرکز با استانداردهای جهانی همخوانی دارد.
مراکز درمان ناباوری
رئیس مرکز ناباروری در پایان نکته جالبی را مطرح کرد؛ به گفته هاشمی، مراجعان این مرکز تنها افرادی که نابارور هستند نیستند.
او توضیح داد که با توجه به امکان تعیین جنسیت در روش IVF، برخی از زوجهایی که حداقل دو فرزند همجنس دارند، برای داشتن فرزند سوم با جنس مخالف به این مرکز مراجعه میکنند.
انواع ناباروری قابل درمان
متخصصان تأکید میکنند که امروزه انواع ناباروری قابل درمان است و برای آنها راهکارهایی وجود دارد. حتی خانم هایی که در سن ۴۵ سالگی به دلیل یائسگی باروری خود را از دست دادهاند و سیستم تولید مثل آنها دیگر فعالیت نمیکند.
میتوانند تا سن ۴۹ سالگی به مراکز درمان ناباروری مراجعه کنند. البته نوع، کیفیت و میزان موفقیت درمانها ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد.
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
عصبانیت مدیران النصر از حرکت رونالدودستگیری کلاهبردار ۲۷۰ میلیاردی در آذرشهرآتش بس هند و پاکستان