آمریکا آب پاکی روی دست اعضای بریکس ریخت
فقط نیمی از ۱۰ عضو بریکس – برزیل، اتیوپی، هند، اندونزی و آفریقای جنوبی – در این گردهمایی در سطح سران حضور داشتند. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. آمریکا آب پاکی روی دست...
فقط نیمی از ۱۰ عضو بریکس – برزیل، اتیوپی، هند، اندونزی و آفریقای جنوبی – در این گردهمایی در سطح سران حضور داشتند. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
آمریکا آب پاکی روی دست اعضای بریکس ریخت
فقط نیمی از ۱۰ عضو بریکس – برزیل، اتیوپی، هند، اندونزی و آفریقای جنوبی – در این گردهمایی در سطح سران حضور داشتند. رهبران اصلی مانند شی جینپینگ رئیسجمهور چین و ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، انتخاب کردند که به طور شخصی حضور نداشته باشند.
برای جلوگیری از تهدیدهای تعرفهای آمریکا، میزبان (برزیل) تمرکز اصلی جلسه را بر روی توسعه اقتصادی و مسائل اقلیمی گذاشت و از وارد شدن به موضوعات حساستری مانند بکارگیری ارزهای محلی در تجارت درون بریکسی دوری کرد.
بریکس آمریکا آب پاکی روی دست اعضا ریخت
این روش با موضع قدیمی برزیل نسبت به بریکس هماهنگی دارد. دا سیلوا، رئیسجمهور برزیل، به کرات اظهار کرده است که این بلوک «مخالف هیچکس نیست». مشاور ارشد او در سیاست خارجی، سلسو آموریم، به تازگی اظهار داشت: «بریکس نه متعلق به غرب است و نه به شرق؛ بلکه نماینده جنوب جهانی است.»
آب پاکی آمریکا روی دست اعضای بریکس
متن نهایی نشست که در روز یکشنبه منتشر گردید، حدود ۱۶ هزار واژه داشت و در بسیاری موارد به متنی کلیشهای شباهت داشت.
همانند نشستهای گذشته، این بیانیه نیز از نهادهای چندجانبهای نظیر سازمان ملل و صندوق بینالمللی پول حمایت کرد و به موضوعات فنی مرتبط با تعاملات میان مردم، دولتها، نهادهای مدنی و بخش خصوصی کشورهای عضو توجه نمود.
همچنین در این بیانیه بر ضرورت حاکمیت جامع بر هوش مصنوعی و احترام به خودمختاری کشورهای جنوب جهانی در تنظیم قوانین تأکید گردید.
اعضای بریکس آمریکا
در بخشی دیگر از بیانیه، عملکرد رژیم صهیونیستی در غزه مورد نکوهش قرار گرفت و از حقایق تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت شد. لولا در این باره توضیح داد: «ما قادر نیستیم در برابر نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه، قتل غیرنظامیان بیگناه بدون تمایز، و بهکارگیری گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی بیتفاوت بمانیم.»
با اینکه نهادهای حقوق بشری زیادی اقدامات تلآویو در غزه را نسلکشی تلقی میکنند، اما بسیاری از کشورهای غربی این دیدگاه را نمیپذیرند.
آب پاکی آمریکا روی دستان اعضا بریکس
بیانیه همچنین به شدت از حملات عمدی به غیرنظامیان و زیرساختها در خاک روسیه انتقاد کرد، بدون اینکه به طور صریح اوکراین را ذکر کند. در عین حال، هیچ گونه انتقادی از حمله نظامی روسیه به اوکراین در آن وجود ندارد.
لولا در سخنرانی ابتدایی جلسه، به انتقاد از افزایش بودجه نظامی ناتو پرداخته و هشدار داد که این قبیل اقدامات به «رقابت تسلیحاتی» میافزاید و ادامه داد: «سرمایهگذاری در جنگ همیشه آسانتر از سرمایهگذاری در صلح است.»
آمریکا اعضای بریکس
بیانیه پایانی با لحنی دور از وضوح به سیاستهای آمریکا انتقاد کرده است؛ از جمله حملات نظامی اخیر آمریکا به سرزمین ایران و وضع تعرفههای یکجانبه که به گفته بیانیه «با اصول سازمان تجارت جهانی مغایرت دارد». با این حال، در این سند نامی از آمریکا برده نشده است که نشاندهنده تلاش اعضای کشورها برای پرهیز از واکنشهای شدید کاخ سفید است.
آب پاکی آمریکا روی اعضای بریکس
دونالد ترامپ در شب یکشنبه با ارسال پیامی در پلتفرم تروث سوشال هشدار داد که برای هر کشوری که «با سیاستهای ضدآمریکایی بریکس همکاری کند»، ۱۰ درصد تعرفه اضافه وضع خواهد کرد. او البته مشخص نکرد که آیا این تهدید فقط شامل اعضای بریکس میشود یا کشورهای شریک و ناظر این گروه را نیز شامل میگردد.
این بیانات بهویژه برای کشورهایی مانند چین، هند و اندونزی که نزدیک به توافقات تجاری با آمریکا هستند، نگرانکننده محسوب میشود. در این زمینه، کاخ سفید خبر داد که اعمال تعرفههای وسیع تا تاریخ اول اوت به تأخیر افتاده تا فرصتی برای مذاکرات بیشتر ایجاد شود.
ترامپ تهدید کشورهای عضو بریکس
این اولین باری نیست که ترامپ به کشورهای عضو بریکس هشدار میدهد. در نوامبر ۲۰۲۴، وی اعلام کرده بود که اگر این بلوک بخواهد ارز مشترکش را به جای دلار قرار دهد، آمریکا ۱۰۰ درصد تعرفه گمرکی بر محصولات آن وضع خواهد کرد؛ برنامهای که البته هرگز بهطور رسمی توسط بریکس ارائه نشده است.
به نظر میرسد هدف عمده ترامپ، تحمیل هزینه سیاسی به کشورهایی است که در جهت چندجانبهگرایی و برقراری توازن میان شرق و غرب حرکت میکنند. این مسأله کشورهایی نظیر برزیل و هند را که بهرغم عضویت در بریکس دارای روابط نزدیک با آمریکا هستند، در شرایط سختی قرار داده است.
واکنش سلسو آموریم به تهدید ترامپ
سلسو آموریم، مشاور ارشد لولا، در پاسخ به تهدیدهای ترامپ عنوان کرد: «این تهدیدها نشاندهنده ضرورت وجود سازمانی مانند بریکس است؛ سازمانی که قابلیت گفتوگو، واکنش و دستیابی به توافق را داراست.
«بریکس هیچ نوع تهدیدی برای آمریکا ایجاد نکرده است.» سخنگوی وزارت تجارت آفریقای جنوبی اظهار داشت که این کشور «ضدآمریکایی» نیست و همچنان تمایل به گفتگو برای دستیابی به توافق تجاری با واشنگتن دارد.
ترامپ در بریکس
ترامپ با هدف قرار دادن بریکس، تلاش دارد کشورهایی مانند ایران و کوبا را که بهتازگی به عضویت این بلوک درآمدهاند، منزوی کرده و کشورهای علاقهمند به عضویت از جمله ترکیه که عضو ناتو نیز هست را از این مسیر منصرف کند. جالب آنکه کشورهای علاقهمند به عضویت در بریکس، امسال با احتیاط بیشتری رفتار کردند.
دونالد ترامپ آب پاکی بر اعضا بریکس ریخت
درحالیکه در نشست سال گذشته در روسیه، سران بسیاری از کشورها برای تقویت روابط با بریکس حضور یافتند، امسال برخی مانند رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، و کلودیا شینبائوم، رئیسجمهور مکزیک، دعوت برزیل را رد کرده و وزیران خارجه خود را به نشست فرستادند.
برخی تحلیلگران معتقدند این احتیاط، حاصل فضای ابهامآلودی است که تهدیدهای مکرر ترامپ پیرامون بریکس ایجاد کرده است.
⏬مقالات پیشنهادی⏬
بهترین باشگاه فوتبال جهانآمار بازیکنان استقلالبهترین مهاجمان جام جهانی
سایتتون بی نظیره 👍❤️