خرید جنگنده توسط ایران
پس از آتشبس و سفر وزیر دفاع ایران به چین، حساب رسمی بریکس نیوز در اینستاگرام خرید 40 فروند جنگنده J10-C چین توسط ایران را تأیید کرد. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. خرید جنگنده توسط...
پس از آتشبس و سفر وزیر دفاع ایران به چین، حساب رسمی بریکس نیوز در اینستاگرام خرید 40 فروند جنگنده J10-C چین توسط ایران را تأیید کرد. ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
خرید جنگنده توسط ایران از چین
پس از آتشبس و سفر وزیر دفاع ایران به چین، حساب رسمی بریکس نیوز در اینستاگرام خرید 40 فروند جنگنده J10-C چین توسط ایران را تأیید کرد. جنگنده J-10C که توسط شرکت هواپیماسازی چنگدو تولید میشود، به عنوان یکی از ارکان نیروی هوایی چین شناخته میشود و در دستهبندیها به عنوان جنگنده نسل 4.5 طبقهبندی میگردد.
ایران از چین جنگنده خرید
این جنگنده دارای آرایه AESA، لینک داده و موشکهای برد بلند است که قابلیتهای آن را به سطحی میرساند که تنها در جنگندههای نسل پنج مشاهده میشود. طراحی DSI و استفاده از مواد جاذب رادار، مقطع راداری آن را به طور قابل توجهی کاهش داده است، اما به دلیل حمل تسلیحات در آویزگاههای بیرونی و عدم وجود هندسه پنهانکار تمامزاویه، هنوز در کلاس نسل 5 قرار نمیگیرد.
خرید جنگنده جی ۲۰ توسط ایران
این جنگنده با سرعت 1.8 ماخ و برد 2600 کیلومتر، معادل جنگنده اف 16 وایپر است و گفته میشود که چینیها تکنولوژی اف 16 را از اسرائیل خریداری کرده و با تجربیات خود از جنگندههای شرقی ترکیب کردهاند تا این مدل را تولید کنند.
ایران خرید جنگنده جی 20
J-10C تا پیش از جنگ اخیر هند و پاکستان چندان جدی گرفته نمیشد، اما در این جنگ به خوبی درخشید و پاکستانیها با تکیه بر این جنگنده موفق شدند تعدادی از جنگندههای نیروی هوایی هند، از جمله سوئدی ساب 39 گریپن که آن هم در دسته نسل 4.5 قرار دارد، را هدف قرار دهند و ساقط کنند.
این جنگنده نسبت به رقبای روسی و چینی خود قیمت پایینتری دارد و به مبلغ 75 میلیون دلار عرضه میشود. در ویدیوی اختصاصی تابناک، با این جنگنده و فرآیند تولید آن از نسلهای پیشین آشنا خواهید شد.
خرید جی 10 توسط ایران
پس از پایان جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، بحث درباره ضرورت خرید جنگندههای مدرن برای نیروی هوایی به شدت داغ شده است. پس از سالها گمانهزنی درباره خرید جنگندههای روسی، به ویژه سوخو-۳۵، اکنون شایعاتی درباره تلاش ایران برای خرید جنگنده چینی Chengdu J-10C مطرح شده است.
که بسیاری آن را نسخه چینی اف-۱۶ آمریکایی میدانند. حتی برخی در شبکههای اجتماعی ادعا کردهاند که کارشناسان ایرانی به چین سفر کردهاند تا مذاکرات خرید این جنگنده را نهایی کنند. اما جنگنده چنگدو جی-۱۰ سی چه ویژگیهایی دارد؟
آخرین خبر خرید جنگنده توسط ایران
به گزارش رویداد ۲۴، جت چنگدو جی-۱۰سی (J-۱۰C) یکی از اجزای کلیدی استراتژی قدرت هوایی چین به شمار می رود. این جنگندههای چندمنظوره که با نام «اژدهای نیرومند» نیز شناخته میشود، پس از مشارکت در درگیری بین هند و پاکستان، مورد توجه قرار گرفتهاند.
خبر خرید جنگنده توسط ایران
این هواپیماهای تک موتوره و چند منظوره که در نیروی هوایی پاکستان در خدمت هستند در تنش اخیر در سرنگونی چندین جت جنگنده هندی نقش ایفا کردند. برخی از هواپیماهای سرنگون شده هندی شامل جنگندههای پیشرفته رافال ساخت فرانسه نیز بودند.
خرید جنگنده چینی توسط ایران
در جنگ دوازدهروزه میان ایران و اسرائیل، هرچند توانمندی موشکی کشورمان قابل توجه بود، اما ضعف نیروی هوایی ایران به وضوح نمایان شد. این بخش حیاتی از نیروهای نظامی ایران به دلیل کمبود جنگندههای مدرن دچار مشکل است و در این درگیری، جنگندههای پیشرفته F35 اسرائیل در آسمان ایران به پرواز درآمدند.
ایران خرید جنگنده چینی
این موضوع اهمیت داشتن ناوگان مدرن جنگندهها را به خوبی نشان داد و به همین دلیل، پس از برقراری آتشبس، مقامات کشور به فکر تقویت نیروی هوایی با خرید جنگندههای جدید افتادهاند. به همین منظور، وزیر دفاع کشور به چین سفر کرده و بر اساس گزارشها، یکی از اهداف این سفر خرید جنگندههای چینی چنگدو J10 بوده است.
خرید جنگنده توسط ایران از پاکستان
در جنگ دوازدهروزه بین ايران و اسرائیل، هرچند توانمندی موشکی کشورمان قابلتوجه بود اما ضعف هواپیماهای نیروی هوایی ایران نمایان شد. این بخش مهم نیروی نظامی ایران از فقدان جنگندههای مدرن رنج میبرد و در جنگ اخیر جنگندههای پیشرفته F35 اسرائیل در آسمان ایران پرواز کردند.
ایران خرید جنگنده JF17 از پاکستان
این اتفاق اهمیت برخورداری از ناوگان مدرن جنگندهها را بهوضوح نشان داد و به همین دلیل، با برقراری آتشبس، مقامات کشور به فکر تقویت نیروی هوایی با خرید جنگندههای جدید افتادهاند. بدین منظور، وزیر دفاع کشورمان به چین سفر کرده و طبق گزارشها، یکی از دلایل این سفر خرید جنگندههای چینی چنگدو J10 است.
خرید جنگنده توسط ایران به کجا رسید
در بحبوحه بحران نظامی اخیر بین ایران و اسرائیل، توجهها دوباره به توان هوایی کشور معطوف شده است. در این میان، برخی تحلیلگران و کاربران فضای مجازی با نگاهی انتقادی، به فرصتهای از دست رفته در خرید جنگندههای مدرنی مانند J-10C چینی اشاره میکنند.
ایران در خرید جنگنده به کجا رسید
دونگ شی هان، سردبیر اجرایی مجله «فناوری صنایع دفاعی» و یکی از تحلیلگران و منتقدان برجسته نظامی چین با بیش از بیست سال تجربه در زمینه آموزش و تحلیل دفاعی، در مقالهای تخصصی به مقایسه توان هوایی ایران با دیگر قدرتهای منطقهای پرداخته و هشدار داده است که عدم وجود جنگندههای نسل جدید میتواند توازن قوا را به ضرر ایران تغییر دهد.
هیچکس پیشبینی نمیکرد که درگیری میان ایران و اسرائیل به این سرعت و بهطور ناگهانی به پایان برسد. پس از آنکه ایالات متحده ۱۴ بمب سنگرشکن سنگین از نوع GBU-57 را بر تأسیسات هستهای ایران فرود آورد، بسیاری بر این باور بودند که جنگی بزرگ در خاورمیانه در شُرف آغاز است.
جنگنده های ایران
جنگنده F-4 Phantom II: جنگنده F-4 Phantom II که توسط کمپانی مکدانل داگلاس ساخته شده، یکی از فراوانترین هواپیماهای موجود در زرادخانه نیروی هوایی کشور است. این جنگنده توسط رقبای ایران، شامل اسرائیل و ایالات متحده، بارها در میدانهای نبرد مورد استفاده قرار گرفته است.
F-14 Tomcat: یکی دیگر از جنگندههایی است که ایران از ایالات متحده خریداری کرده و به لطف فیلم معروف Top Gun: Maverick شناخته شده است. پیلوتهای ایرانی ادعا میکنند که با این جنگنده نسبت کشتار ۱۳۰:۴ را در دوران جنگ ایران و عراق ثبت کردهاند، یعنی ۱۳۰ جنگنده عراقی ساقط شده و فقط ۴ تامکت ایرانی خرج شدهاند. نیروی هوایی ایران به طور تخمینی ۲۶ فروند Tomcat در اختیار دارد.
F-5E یا تایگر ۲/صاعقه: F-5E که با نام “صاعقه” نیز شناخته میشود، یکی دیگر از جنگندههای آمریکایی است که در نسخه اصلی Top Gun به تصویر کشیده شده است. این هواپیما اولین پرواز خود را در سال ۱۹۷۲ انجام داد و علاوه بر استفاده در ایران، نیروی هوایی تایوان نیز از آن بهره میبرد. ایران ۱۷ فروند از این نوع را به همراه ۸ فروند نسخه بومی صاعقه که در سال ۲۰۰۴ پرواز خود را آغاز کرد، در اختیار دارد.
F1 Mirage: نیروی هوایی ایران همچنین به جنگنده غربی دیگری به نام F1 Mirage دسترسی دارد که در سال ۱۹۶۶ در فرانسه تولید شده و در جنگ ایران و عراق مورد استفاده طرف مقابل قرار گرفت. ایران هنوز ۹ فروند از این جنگنده را حفظ کرده است.
Mikoyan MiG-29 “Fulcrum”: علاوه بر جنگندههای غربی، نیروی هوایی ایران شامل جنگندههای دیگر از کشورهای غیرغربی نیز هست. MiG-29 ساخته شوروی، یکی از این نمونهها است که ایران تخمین زدهاست ۲۰ فروند از آن را در اختیار دارد. این جنگنده به عنوان رقیب F-15 و F-16 طراحی شده، اما در نبردهای واقعی، نتوانسته عملکرد مورد انتظار را نشان دهد.
Sukhoi Su-24 “Fencer”: این جنگنده تنها بمبافکن مافوق صوت نیروی هوایی ایران است که توسط WDMMA به عنوان “تهاجمی” معرفی شده و ایران ۲۳ فروند از آن را دارد. این هواپیما ۵۰ سال از زمان تولید خود را جشن میگیرد.
Chengdu J-7/F-7 ‘Fishcan”: جنگندهای که به عنوان آخرین مورد بررسی میشود، تولید چین است و نسخهای از MiG-21 شوروی است. این جنگنده نسل سوم که اولین پرواز خود را در سال ۱۹۶۶ انجام داد، در کل ۲,۴۰۰ فروند تولید شده و ایران ۱۷ فروند از آنها را داراست.
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
پزشکیان تعرض پهپادهای اسرائیلی به ایران از آذربایجانترکی الفیصل آمریکا باید به جای ایران اسرائیل را بمباران می کردآتشبس این پایان ماجرا نیست شاید پایانِ آغاز باشد