نرخ بهره بین بانکی کمتر شد
بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی کاهش یافت . ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. نرخ بهره بین بانکی کمتر شد طبق اطلاعات بانک مرکزی، در پایان هفته سوم اردیبهشت ماه، نرخ بهره...
بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی کاهش یافت . ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
نرخ بهره بین بانکی کمتر شد
طبق اطلاعات بانک مرکزی، در پایان هفته سوم اردیبهشت ماه، نرخ بهره بین بانکی با کاهش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته گذشته به ۲۳.۹۷ درصد رسید. با این حال، این نرخ همچنان در نزدیکی بالاترین سطح خود در ماههای اخیر قرار دارد و به ۲۴ درصد نزدیک میشود.
نرخ بهره بین بانکی کاهش یافت
بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته سوم اردیبهشت ماه (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت) با کاهش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته قبل به ۲۳.۹۷ درصد رسید. این نرخ در اولین هفته فروردین ۲۳.۹۶ درصد بود و در پایان هفته دوم فروردین با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۵ درصد کاهش یافت و در پایان هفته سوم نیز در همین سطح ثابت ماند.
در آخرین هفته فروردین ماه، نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۶ درصد رسید. یک هفته بعد، در سوم اردیبهشت، این نرخ با جهش ۰.۰۲ درصدی به ۲۳.۹۸ درصد افزایش یافت و در پایان هفته جاری، با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۷ درصد رسید.
در آذرماه سال ۱۴۰۳، نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۹ درصد رسید و از آن زمان تا کنون در همین محدوده و نزدیک به ۲۳ درصد نوسان داشته است. البته در دی و بهمن ماه سال گذشته، این نرخ به ۲۳.۹۸ درصد افزایش یافت، اما هرگز از این مرز عبور نکرد و به کانال ۲۴ درصد نرسید. با این حال، در چند ماه اخیر، نرخ بهره بین بانکی به نزدیکترین سطح خود به کانال ۲۴ درصد نزدیک شده است.
بازار بین بانکی چیست؟
بازار بینبانکی، بازاری است که به منظور انجام مبادلات مالی میان بانکها و سایر مؤسسات اعتباری و همچنین اجرای سیاستهای پولی توسط بانک مرکزی شکل گرفته است. این بازار دارای عمق بالا و معاملات قابل توجهی است و به منظور کاهش اضافه برداشت بانکها، کاهش استقراض از بانک مرکزی، مدیریت بهینه نقدینگی توسط بانکها، تنظیم نقدینگی کشور و کنترل تورم و همچنین ایجاد رشد اقتصادی تأسیس شده است.
بازار بین بانکی دو کاربرد مهم دارد؛ اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاستهای پولی و دومین کاربرد آن، تامین مالی بانکها و مؤسسات اعتباری و مالی از طریق یکدیگر است و بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع میکند.
حجم معاملات در این بازار بسیار زیاد است و تأثیر قابل توجهی بر نرخ سود دارد. نرخ سودی که بانک مرکزی بهطور هفتگی اعلام میکند، بر اساس میانگین موزون معاملات روزانه بین بانکی محاسبه میشود.
بازار بینبانکی در ایران از تیرماه ۱۳۸۷ بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. نظارت کامل بر این بازار و تعیین نرخ سود آن بر عهده بانک مرکزی است. این بانک هر هفته در روز پنجشنبه، نرخ بهره بینبانکی را بهصورت رسمی اعلام میکند.
در پایان این هفته، حداقل نرخ توافق بازخرید به میزان ۲۳ درصد، نرخ اعتبارگیری قاعدهمند ۲۴ درصد و نرخ سپردهگذاری قاعدهمند ۱۷ درصد به صورت ثابت اعلام گردید که مشابه سال گذشته است.
در سال ۱۴۰۳، نرخ بهره بین بانکی در محدوده ۲۳ درصد قرار داشت. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، این نرخ در دو سال گذشته، یعنی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، در همین محدوده حفظ شده است. در عوض، در سال ۱۴۰۱، نرخ بهره بین بانکی نوساناتی بین ۲۰.۳ تا ۲۳.۱ درصد را تجربه کرد که نشاندهنده بیشترین تغییرات در این نرخ در سالهای اخیر است.
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
قانون مهریه عوض شدزن اسیر اسرائیلی پس از بازگشت از غزه، مورد تجاوز قرار گرفتتولید بنزین در اردیبهشت ماه افزایش یافت