موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت 5 هزار سانتریفیوژ در ایران
آمریکا از ما می خواهد «تا ۲۵ سال از ۳.۶ درصد بیشتر غنی سازی نکنیم، فقط ۵ هزار سانتریفیوژ داشته باشیم». ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت 5 هزار سانتریفیوژ...
آمریکا از ما می خواهد «تا ۲۵ سال از ۳.۶ درصد بیشتر غنی سازی نکنیم، فقط ۵ هزار سانتریفیوژ داشته باشیم». ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.
موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت 5 هزار سانتریفیوژ در ایران
گروه سیاست – مذاکرات ایران و آمریکا به طور غیرمنتظرهای با وقفهای مواجه شد. پس از سه نشست متوالی که با پیشرفت سریع همراه بود، تهران و واشنگتن تصمیم گرفتند دور چهارم گفتگوهای خود را به تعویق بیندازند. با وجود این تعویق، به نظر میرسد که دو طرف از طریق رسانهها پیامهای خود را به یکدیگر منتقل میکنند تا واکنشهای یکدیگر را مورد بررسی قرار دهند.
زمانی که عباس عراقچی بر لزوم حفظ کامل چرخه تولید سوخت هستهای در ایران تأکید کرد، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، واکنشی متقابل نشان داد و اظهار داشت: «ایران میتواند برنامه هستهای خود را حفظ کند، اما باید سوخت مورد نیازش را وارد کند». این تبادل پیامها بین دو طرف به همین جا ختم نشد؛ علی لاریجانی به توانایی ایران در دفاع از خود اشاره کرد و محسن رضایی نیز با اشاره به سردرگمی طرف آمریکایی اعلام کرد: «ایران برای هر گزینهای آماده است».
ابوالفضل ظهرهوند درباره دلایل تأخیر در دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا اظهار داشت: آمریکاییها در مذاکرات با ایران سردرگم نیستند و به دنبال نمایش قدرت نیستند. آنها در حال هدایت ما به سمت تلهای در مذاکرات هستند و اکنون داریم واقعیت سناریوی مورد نظر آنها را درک میکنیم. به عبارت دیگر، ما بر اساس برداشتهای خود مذاکره میکنیم، در حالی که آمریکا به خوبی میداند از این مذاکرات چه هدفی دارد.
او با اشاره به اینکه آمریکا بر روی ظرفیتهای ما تمرکز کرده است، گفت: در سه دور گذشته، دو طرف تنها به بحث درباره کلیات و دیدگاههای عمومی پرداختهاند و هنوز به جزئیات اصلی نرسیدهاند. این موضوع نشان میدهد که آمریکا یک پروژه سنگین و خطرناک برای ما طراحی کرده است تا با بیاثر کردن ظرفیتهای ما، به توافقی تلختر و ضعیفتر از برجام دست یابد که هدف آن فروپاشی ایران باشد.
این فعال سیاسی در مورد آینده مذاکرات گفت: هنوز هیچ مذاکرهای انجام نشده است. دو طرفی که قصد دارند به میز مذاکره بیایند، ابتدا باید به یک دستورکار مشترک دست یابند. ما در تلاشیم تا به توافقی درباره کاهش غنیسازی با آمریکا برسیم و تحریمها را لغو کنیم، اما آنها در پی این هستند که ایران را در وضعیتی دشوار قرار دهند و نظرات خود را درباره موضوعات موشکی، مقاومت، غنیسازی و بازرسیهای دقیق ناظران آمریکایی به ما تحمیل کنند.
⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬
چرا با ارزان شدن دلار، اجناس ارزان نمیشود؟ابراز نگرانی ایران نسبت به تشدید تنش هند و پاکستانپزشکیان: صرفهجویی از اولویتهای قطعی دولت