نیوز ایران
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • حوادث
  • سلامت
  • استخدامی
  • گزارش و تحلیل
  • فرهنگی
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • حوادث
  • سلامت
  • استخدامی
  • گزارش و تحلیل
  • فرهنگی
تشخیص سرطان
صفحه اصلی/اخبار پزشکی/تشخیص سرطان

تشخیص سرطان

تشخیص سرطان چگونه ممکن است . ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید. تشخیص سرطان به طور کلی آشنایی هر فرد با علائم سرطان اهمیت زیادی دارد، زیرا این آگاهی می‌تواند در تشخیص به‌موقع و اقدام...

کد خبر :1624 اردیبهشت 15, 1404
پرینت
19 بازدیدها
0 نظر

تشخیص سرطان چگونه ممکن است . ادامه خبر را در مجله خبری نیوز ایران دنبال کنید.

تشخیص سرطان

به طور کلی آشنایی هر فرد با علائم سرطان اهمیت زیادی دارد، زیرا این آگاهی می‌تواند در تشخیص به‌موقع و اقدام سریع برای درمان بسیار مؤثر باشد. برای نمونه، سرطان خون یکی از انواع سرطان است که گلبول‌های سفید را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به طور کلی، خون شامل سه نوع اصلی از سلول‌ها است: گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها. در مورد سرطان خون، معمولاً اختلال در عملکرد و افزایش غیرطبیعی گلبول‌های سفید مدنظر قرار می‌گیرد.

اهمیت تشخیص سرطان

تشخیص سرطان در مراحل اولیه اغلب منجر به درمان سریع‌تر و موفق‌تر بیماران می‌شود. در برخی از انواع سرطان، حتی اگر احتمال ابتلا پایین باشد، انجام معاینات و آزمایش‌های تشخیصی ضروری است. اما برخی از انواع سرطان خطر کمتری دارند و تنها در افرادی که مستعد ابتلا هستند یا در معرض عوامل خطر قرار دارند، نیاز به انجام آزمایش‌های مرتبط احساس می‌شود.
برای آگاهی از بهترین زمان جهت غربالگری سرطان، توصیه می‌شود حتماً با پزشک خود مشورت کنید. به همین دلیل پزشکان تاکید دارند که آزمایش‌های لازم در اسرع وقت انجام شود تا درمان پیش از دشوارتر شدن شرایط آغاز گردد.

تشخیص سرطان چگونه ممکن است؟

تشخیص سرطان چگونه ممکن است؟

پزشک ممکن است برای تشخیص سرطان نیازمند انجام یک یا چند آزمایش برای اطمینان بیشتر داشته باشد ممکن است برای کمک به تشخیص بهتر است از موارد زیر استفاده نماید.

آزمایش فیزیکی:

پزشک شما ممکن است نواحی مختلف بدن را به‌دنبال توده‌هایی که می‌توانند نشان‌دهنده سرطان باشند، از طریق لمس یا مشاهده بررسی کند. در طی این معاینه، او به دنبال علائم غیرعادی مانند تغییر رنگ پوست یا بزرگ شدن اندام‌ها خواهد بود، که احتمالاً می‌توانند حاکی از وجود سرطان باشند.

آزمایش‌های آزمایشگاهی:

آزمایش‌هایی مثل آزمایش ادرار یا مدفوع می‌توانند به پزشک در شناسایی سرطان کمک کنند. برای مثال، در بیماران مبتلا به لوسمی، آزمایشی به نام شمارش کامل خون ممکن است افزایش یا تغییرات غیرعادی در تعداد یا نوع گلبول‌های سفید خون را نشان دهد.

 نمونه‌برداری:

در فرآیند نمونه‌برداری، پزشک سلول‌هایی را از بدن جمع‌آوری کرده و برای تحلیل دقیق به آزمایشگاه ارسال می‌کند. روش جمع‌آوری نمونه باتوجه‌به نوع و موقعیت سرطان متفاوت است. اغلب، نمونه‌برداری تنها راه برای تأیید قطعی وجود سرطان است. در آزمایشگاه پزشکان سلول‌ها را زیر میکروسکوپ بررسی می‌کنند. سلول‌های سالم سازمان‌یافته و هم‌اندازه به نظر می‌آیند، در حالی که سلول‌های سرطانی معمولاً اندازه‌ها و شکل‌های مختلف دارند و نظم خاصی ندارند.

تشخیص سرطان با روش‌های تصویربرداری:

تصویربرداری به پزشکان این امکان را می‌دهد تا بدون عمل تهاجمی، وضعیت استخوان‌ها و اندام‌های داخلی بدن را بررسی کنند. روش‌های تصویربرداری برای تشخیص سرطان شامل سی‌تی اسکن، اسکن استخوان، ام‌آر‌آی (MRI)، اسکن پت (PET)، سونوگرافی، اشعه ایکس و موارد دیگر است. در ادامه، هر یک از این روش‌ها به طور جداگانه شرح داده خواهند شد.

نقش ام آر آی در تشخیص سرطان

نقش ام آر آی در تشخیص سرطان

ام‌آر‌آی با استفاده از یک آهنربای قوی و امواج رادیویی، تصاویر دقیقی از بدن شما در ناحیه موردنظر ارائه می‌دهد. این تصاویر که به شکل برش‌های متوالی ایجاد می‌شوند، با نمایش تفاوت میان بافت‌های سالم و ناسالم به پزشکان در تشخیص و تصمیم‌گیری یاری می‌رسانند.

اسکن هسته‌ای برای تهیه تصاویر داخلی بدن از مواد رادیواکتیو بهره می‌گیرد و گاه به آن اسکن رادیونوکلئید نیز گفته می‌شود. پیش از انجام اسکن، مقدار کمی ماده رادیواکتیو تزریق می‌شود که اغلب به آن ردیاب می‌گویند. این ماده از طریق جریان خون حرکت کرده و در بخش‌های مشخصی از استخوان‌ها یا اندام‌ها تجمع پیدا می‌کند.

در زمان اسکن، فرد بی‌حرکت روی تخت قرار می‌گیرد و دستگاهی به نام اسکنر با اندازه‌گیری میزان رادیواکتیویته، تصاویری از بدن ایجاد می‌کند که بر روی مانیتور یا فیلم ثبت می‌شوند. پس از اسکن، ماده رادیواکتیو تدریجاً خاصیت رادیواکتیویته خود را از دست داده و ممکن است از طریق ادرار یا مدفوع دفع شود.

تشخیص سرطان به کمک اسکن استخوان نیز یکی از روش‌های مؤثر است. این نوع اسکن با تهیه تصاویر دقیق از استخوان‌ها، قادر است آسیب‌ها یا نواحی مشکوک را شناسایی کند و به پزشک در تشخیص سرطان یاری رساند. برخی از انواع سرطان ممکن است به استخوان گسترش یابند، که این موضوع از طریق تصویربرداری قابل مشاهده است. پیش از اسکن، ماده رادیواکتیو به داخل رگ‌ها تزریق شده و با حرکت در سیستم گردش خون، نواحی غیرطبیعی را در تصاویر ایجادشده مشخص می‌کند.

تشخیص سرطان با پت اسکن:

پت اسکن نوعی تصویربرداری هسته‌ای است که تصاویر سه‌بعدی دقیقی از نواحی داخلی بدن تهیه می‌کند. این روش با تمرکز بر نواحی‌ای که گلوکز بیشتری مصرف می‌کنند، سلول‌های سرطانی را که مصرف گلوکز بالاتری نسبت به سلول‌های سالم دارند، شناسایی می‌کند. پیش از انجام اسکن، یک ماده ردیاب به نام گلوکز رادیواکتیو به بدن تزریق می‌شود. در زمان اسکن، فرد باید بی‌حرکت روی تختی که درون اسکنر حرکت می‌کند دراز بکشد.

سونوگرافی:

سونوگرافی روشی برای تصویربرداری از داخل بدن با استفاده از امواج صوتی است که فرکانسی خارج از محدوده شنوایی انسان دارند. این امواج پس از برخورد با بافت‌های داخلی بدن، بازتاب می‌شوند و کامپیوتر این بازتاب‌ها را پردازش کرده و به شکل تصاویر تبدیل می‌کند. این تصاویر به نام عکس سونوگرافی شناخته می‌شوند. در طول فرآیند سونوگرافی، بیمار روی تخت قرار گرفته و تکنسین با ابزاری به نام مبدل، که با ژل مخصوص پوشیده شده است، سطح پوست را بررسی می‌کند. حرکت مبدل بر پوست باعث ایجاد تصاویر واضح از بخش‌های داخلی بدن روی مانیتور می‌شود.

اشعه ایکس و تشخیص سرطان:

اشعه ایکس با استفاده از دوزهای کم تابش، تصاویری از داخل بدن تولید می‌کند. پیش از شروع تصویربرداری، تکنسین شما را در موقعیت مناسب قرار داده و پرتو اشعه ایکس را به قسمت مورد نظر بدن هدایت می‌کند. هنگام ثبت تصاویر، لازم است کاملاً بی‌حرکت بمانید و ممکن است نیاز باشد برای یک یا دو ثانیه نفستان را حبس کنید تا تصاویر دقیق‌تری گرفته شود.

پس از تشخیص سرطان چه باید کرد؟

پس از تشخیص سرطان چه باید کرد؟
زمانی که متوجه می‌شوید دچار سرطان شده‌اید، وقت آن است که خود را برای مسیر پیش رو آماده کنید. تشخیص سرطان می‌تواند تغییرات گسترده‌ای در زندگی شما و عزیزانتان ایجاد کند.
بنابراین، اولین قدم این است که اطلاعات کافی کسب کنید و سوالات مفید و مرتبط بپرسید. این اقدامات به شما کمک می‌کند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید، به سلامت و نیازهای خود توجه کنید و درک بهتری از پیش‌بینی‌ها و چالش‌های پیش‌رو داشته باشید. اگرچه اقدامات اولیه ممکن است بسته به نوع سرطان در افراد متفاوت باشد، اما گام‌هایی وجود دارد که پس از تشخیص سرطان باید در نظر گرفته شوند.
در مورد جزئیات مربوط به نوع سرطان خود با پزشک مشورت کنید. در این گفت‌وگو، درباره مرحله سرطان و احتمالاتی که می‌توانسته موجب ابتلای شما به آن شده باشد، بحث کنید.
پس از تشخیص اولیه، پزشک اطلاعاتی درباره نوع سرطان و میزان گسترش آن با شما در میان خواهد گذاشت. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا تشخیص دهد آیا نیاز به انجام آزمایش‌های بیشتر دارید یا خیر و همچنین چارچوبی برای تصمیم‌گیری درباره نوع درمان و پیش‌بینی نحوه واکنش بدن شما به آن ارائه می‌دهد.
از پزشک خود بخواهید که مرحله سرطان و تأثیرات آن بر بدن را برایتان توضیح دهد.
اطمینان حاصل کنید که نام کامل سرطان خود را می‌دانید، محل دقیق آن در بدن مشخص باشد، اندازه آن چقدر است و آیا به سایر قسمت‌ها گسترش پیدا کرده است یا نه. بپرسید که آیا این نوع سرطان به‌طور سریع رشد می‌کند یا روند پیشرفت کندتری دارد. همچنین از پزشک سؤال کنید که چه عواملی ممکن است در ایجاد یا توسعه سرطان شما نقش داشته باشند.
هرچند پزشکان نمی‌توانند منشأ دقیق همه سرطان‌ها را مشخص کنند برخی عوامل شناخته‌شده هستند که خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش می‌دهند. مواردی که ممکن است نقش داشته باشند شامل این عوامل‌ هستند:
– جنسیت
– سن
– سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان
– میزان قرار گرفتن در معرض نور خورشید
– وضعیت تناسب اندام
– رژیم غذایی
– مصرف دخانیات و الکل
در نهایت از پزشک خود بپرسید که چه اقداماتی می‌توانید برای مدیریت و کاهش عوامل خطر انجام دهید تا سلامت خود را بهتر کنترل کنید.

⏬مقالات پیشنهادی برای شما عزیزان⏬

سرگردانی هزاران صهیونیستاهدای خودرو‌ی پاپ فرانسیس به کودکان غزهمصرف برق در تابستان از ۸۵ هزار مگاوات عبور خواهد کرد

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین اخبار

چیزی یافت نشد!

به نظر می رسد هیچ چیز در اینجا یافت نشد!

اقتصادی

انتظار برای الکترونیکی شدن حراج شمش طلا
نرخ بهره بین بانکی کمتر شد
نرخ بهره بین بانکی کمتر شد
تولید بنزین در اردیبهشت ماه افزایش یافت
تولید بنزین در اردیبهشت ماه افزایش یافت
تورم ترکیه صعود کرد
وام خرید مسکن افزایش یافت
وام خرید مسکن افزایش یافت

سیاسی

ترامپ نتانیاهو را نادیده می‌گیرد
ترامپ نتانیاهو را نادیده می‌گیرد
موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت 5 هزار سانتریفیوژ در ایران
موافقت ضمنی آمریکا با فعالیت 5 هزار سانتریفیوژ در ایران
چرا با ارزان شدن دلار، اجناس ارزان نمی‌شود؟
چرا با ارزان شدن دلار، اجناس ارزان نمی‌شود؟
ابراز نگرانی ایران نسبت به تشدید تنش هند و پاکستان
ابراز نگرانی ایران نسبت به تشدید تنش هند و پاکستان
اردوغان آتش بیار معرکه هند و پاکستان

ورزشی

وداع تلخ کاپیتان با پرسپولیس!
وداع تلخ کاپیتان با پرسپولیس!
یک روز تاریخی برای وزنه‌برداری ایران در پرو
یک روز تاریخی برای وزنه‌برداری ایران در پرو
وداع تلخ تیم ملی فوتبال ساحلی از جام‌جهانی
وداع تلخ تیم ملی فوتبال ساحلی از جام‌جهانی
3 بازیکن با سرخپوشان قرارداد بستند
3 بازیکن با سرخپوشان قرارداد بستند
مهدی طارمی در آستانه تاریخ سازی

تمام حقوق برای سایت نیوز ایران محفوظ است.

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • ورزشی
  • حوادث
  • سلامت
  • استخدامی
  • گزارش و تحلیل
  • فرهنگی